Speelgoed van het jaar. Altijd een goede keus.

11 · 20 · 20

Al meer dan 45 jaar kennen we het fenomeen speelgoed van het jaar. In al die jaren is er een nationale vakjury die de nominaties bekend maakt en kan het publiek van 1 september tot 1 november stemmen op de genomineerden. Er zijn diverse leeftijds categorieën en iedere categorie kent uiteindelijk een winnaar.

De vakjury van het speelgoed van het jaar

De vakjury bestaat uit vakmensen uit de detailhandel, pedagogen, mensen die beroepsmatig bij opvoeding betrokken zijn. Per categorie is er ook een aparte jury. Op haat site schrijft de stichting zelf: “De Verkiezing Speelgoed van het Jaar wordt door de speelgoedbranche georganiseerd om consumenten te helpen met het maken van een keuze van het aangeboden speelgoed. De jury wordt zo breed en evenwichtig mogelijk samengesteld. De juryleden dienen kennis te bezitten over en ervaring te hebben met speelgoed in relatie tot kinderen en volwassenen.”

speelgoed van het jaar

stemronde

Na de nominatieronde volgt een stemronde. Van begin september tot 1 november mag het publiek stemmen. Op de site van speelgoed van het jaar kun je je stem uitbrengen. Het speelgoed met de meeste stemmen wordt gekozen tot speelgoed van het jaar. De meeste speelgoedwinkels van dit moment omarmen de verkiezingen en maken er reclame mee. Ze leveren ook juryleden.

speelgoed van het jaar

speelgoed van vorige edities

Natuurlijk is het speelgoed van het huidige jaar prominent aanwezig in de winkels. Dat betekent echter niet dat speelgoed van het jaar ervoor of zelfs van nog veel eerdere edities iets van hun waarde verloren hebben. De kolonisten van Catan was speelgoed van het jaar in 1999, maar is nog altijd een hit, zeker door de uitbreidingen. Lego en Duplo bestaan al jaren en de Nijntje serie of die van Woezel en Pip behouden hun charme en blijven hits in hun leeftijdsgroep.

kopen van het speelgoed van het jaar

Kiezen voor het speelgoed van het jaar is een logische keus. Het is echter toch een persoonlijk iets en net als bij alle publieksprijzen is het niet gezegd dat de winnaar ook jouw smaak is of , nog belangrijker, die van je kind. Wat ik zeker aan raad is de lijst met genomineerden bekijken en daar een keus uit maken die bij jou en je kind past.

Je kan er van verzekerd zijn dat alle genomineerden goed bekeken zijn en voldoen aan de criteria die de jury gehanteerd heeft. Met speelgoed van het jaar, of het nu de winnaar is of een genomineerd speelgoed, maak je altijd een goede keus. En vergeet niet naar de genomineerden en winnaars uit de jaren ervoor te kijken. Wellicht heb je dan iets goedkoper een heel goed en verantwoord Sint cadeau voor je kind.

Bij de speelgoedgigant van Nederland: bol.com, weten ze al jaren dat het speelgoed van het jaar een bestseller is. Daarom hebben ze diverse pagina’s van hun catalogus alleen aan dit fenomeen geweid.

Als je op de knop hieronder klikt kom je vanzelf op die bladzijdes terecht.

Is het andere speelgoed niet goed?

Nee hoor, er is nog heel veel meer speelgoed dat zeer verantwoord is en dat past bij de fase waar je kind in zit. Een jury moet een keuze maken en het wordt lastiger voor het publiek als het heel veel keuze heeft. Genomineerd of niet er is heel veel goed speelgoed op de markt. Kijk voor het andere speelgoed naar het artikel wat is goed speelgoed voor je kind? Wil je meer info over speelgoed van het jaar ga dan naar de site van de stichting speelgoedvanhetjaar.nl

Ook voor verjaardagen, andere feestdagen of zomaar

Dit artikel verschijn twee weken voor Sinterklaas. Dat is ook de periode dat er veel cadeaus gekocht worden. Maar je kind er komt al snel de kerst, je kind is jarig en het heeft ook tussendoor wel ens iets verdiend. Speelgoed van het jaar is dat een heel jaar lang en eigenlijk ook de jaren erna nog. Het houdt dus altijd zijn waarde.

Over mij

Jos van Ouwerkerk

Jos is als gepensioneerd directeur nog steeds betrokken bij het basisonderwijs. Hij schrijft nog steeds artikelen vooral voor leekrachten en ouders. Verder werkt hij aan een methode voor de zaakvakken op basis van projecten.

laatste artikelen

krijg updates via de nieuwsbrief

10 beste bordspellen voor pubers met ADHD

10 beste bordspellen voor pubers met ADHD

Bordspellen voor pubers met ADHD zijn waardevol Bordspellen helpen om krachtige en zinvolle gezinsbanden te smeden.  spelletjesavonden leren sommige vaardigheden zelfs beter dan op school. Bouw aan  een waardevolle verzameling favoriete bordspellen die helpen bij het...

Lees meer
10 beste bordspellen voor kinderen met ADHD

10 beste bordspellen voor kinderen met ADHD

samen spelen is belangrijk voor kinderen met ADHD Als ouder van een kind met ADHD weet je hoe belangrijk het is een band met je kind op te bouwen. Één van de manieren waarop dat goed lukt is het samen spelen van bordspellen. Voor de onrustige ADHD-er zijn veel spellen...

Lees meer
online onderwijs en ADHD, de derde ronde

online onderwijs en ADHD, de derde ronde

Mijn kind heeft alle motivatie verloren! Het afstandsonderwijs gaat ronde 3 in en duurt vanaf nu nog zeker 3 weken en waarschijnlijk 4 of nog langer. Je kind zal dus nog minstens een maand te maken hebben met online onderwijs en ADHD. Verveling, buitensporige zorgen...

Lees meer

Comments

0 reacties

Subscribe

schrijf je in voor de nieuwsbrief