projectonderwijs basisschool

Een aantal jaren geleden zocht ik met het team naar nieuwe mogelijkheden voor wereldoriƫntatie. Er werd besloten in de toekomst aan projecten te werken. Maar welke? Na een jaar zoeken, vergaderen en uitproberen, was er uit al het aanbod nog geen project gevonden. Van te duur tot onvoldoende qua inhoud. We wisten wel dat we niet met losse projecten wilden, maar wel met projectonderwijs. Projecten dus met dezelfde opzet en bovendien moesten die voldoen aan de kerndoelen.

Nu waren er wel spelers op de markt die projectonderwijs voor de basisschool in hun pakket hadden, maar de een was te duur, de ander vonden we niet bij onze school passen, bij de derde vonden we dat alles er te veel bijgesleept werd. We konden geen keus maken, daarom heb ik gezegd dat ik dan wel de draaiboeken van de projecten wilde maken. Kort daarna zag het eerste project het licht en er volgden er nog vier dat schooljaar. De aanpak sloeg aan en ook het tweede schooljaar volgden nog vijf projecten.

Heb je daar dan tijd voor vroegen mijn collega’s. Dat had ik zeker, maar dat komt omdat ik het meer als een hobby zag dan als werk. Dat is ook de reden dat ik er zo graag mee doorga nu ik met pensioen ben.

Door de veranderde inzichten en toevoegen van vakken als wetenschap en techniek is het laatste project is al heel anders van opzet dan het eerste. Daarom kies ik ervoor om eerst deze tien projecten aan te passen aan de huidige tijd en dan nog vijf nieuwe te maken. Ik wil daar in april 2020 mee klaar zijn. Nog even geduld dus.

Wel kun je al een proefproject bestellen. Je krijgt dan via de mail het project Nederland waterland opgestuurd. Vul het formulier hiernaast in en je krijgt het project zo snel mogelijk in je mailbox.

Sluit Menu