JOS is ook beschikbaar als invaller in het basisonderwijs. Naast de activiteiten rond de projecten, lesbrieven en wetenschap en techniek wil JOS ook met beide voeten in de praktijk blijven staan. Niet meer als teamlid of met een vaste aanstelling, maar als invaller.

Nu de nood ook in het noorden van Nederland hoog wordt, zijn veel invallers vast voor een groep terecht gekomen. Hun plek op de invallijst moet echter ingenomen worden. Nu kent het westen al langer het fenomeen van ZZP leerkracht. In het noorden zijn er nog maar weinig.

invaller

Een ZZP invaller heeft een tarief dat gelijk ligt aan wat een bestuur per uur voor een leerkracht kwijt is. Dus inclusief alle lasten. In feite kost een ZZP-er dus niets extra. Van het geld dat een ZZP-er verdient betaalt hij zijn belastingen, eigen pensioen, verzekeringen. Daarnaast verdient hij niets in de vakanties of als hij zelf ziek is of niet opgeroepen wordt. Vandaar dat hij per uur wat meer zal verdienen dan een leerkracht die dit allemaal wel heeft.

Het tarief van JOS is 55 euro per uur. Een volle dag invallen is acht uur. Daarnaast betaal je 29 eurocent per km. reiskosten.

wat kan Jos je bieden?

In ieder geval zijn kennis en ervaring. Daarnaast is hij flexibel en kan zich snel aanpassen aan wat de groep nodig heeft. Door zijn werk als directeur weet hij veel van methodes en hij heeft veel met ICT gedaan. In de projecten die hij maakt zit heel veel aardrijkskunde, geschiedenis en kennis der natuur. Dus ook daar kan hij goed mee uit de voeten. Hij heeft als directeur ieder jaar wel een aantal keren voor de groep gestaan dus het fenomeen invallen is hem niet vreemd. Boek Jos dus al invaller in het basisonderwijs.

Je kunt JOS ook vinden op de site flexleerkracht

Sluit Menu